200 rendőr figyeli a teherautókat ebben a városban

A németországi Lüdenscheidben nagyszabású teherautó-ellenőrzések kezdődtek. Észak-Rajna-Vesztfália 200 rendőre éjjel-nappal ellenőrzi a városban, hogy ki nem tartja be a tehergépjárművekre vonatkozó korlátozást.


Június 10, szombat óta korlátozás van érvényben a nehéz tehergépjárművek közlekedésére Westfáliában. Hétfő óta a súlykorlátozást fokozottan ellenőrzik a városban.

A teherautókat hét ellenőrzőponton állítják meg. A cél az, hogy a távolsági teherforgalmat távol tartsák Lüdenscheid utcáitól. Korábban a tranzit az A45-ös autópályán keresztül haladt, de a Rahmede viaduktot nemrég lebontották ezen az útvonalon, és az út 2021-től járhatatlan. Emiatt az összes teherautós forgalom a közeli város útjaira terelődött, ami közlekedési káoszhoz, valamint levegő- és zajszennyezéshez vezetett. Ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy korlátozást rendel el.

A korlátozás nem vonatkozik a Lüdenscheidbe árut szállító járművekre és a helyi szállításokra. Ilyen esetekben azonban rendelkeznie kell a szállítást igazoló dokumentummal, és ellenőrzés esetén be kell mutatnia azt.

Egyéb esetekben 100 eurós bírság plusz adminisztrációs díj jár a városba való jogosulatlan belépésért.