Ingyen vízum és repülőjegy: még több indiai teherautó-sofőrt toboroznak magyarországi munkára

Egy indiai állami migrációs központ teherautó-sofőröket toboroz magyarországi munkára, derült ki a The Economic Times című indiai lap beszámolójából. A cikk szerint a sofőrök havi 1 és 1,5 millió rúpia közötti fizetést kapnak, ami nagyjából 400-600 ezer forintnak felel meg.

A toborzási folyamatot a Nemzetközi Migrációs Központ-Karnataka felügyeli, amely az indiai kormány Készségfejlesztési, Vállalkozási és Megélhetési Minisztériumának része.

A cikk szerint a szerepekre jelentkezőknek nem kell „különleges iskolai végzettséggel” rendelkezniük. A követelmények között szerepel, hogy rendelkezzenek 2009 szeptembere előtt kiállított indiai tehergépkocsi-vezetői engedéllyel, és „jó angol kommunikációs készséggel”.

Annak eldöntése érdekében, hogy kik kapják meg az állásokat, a jelentkezők vezetési képességeit még ebben a hónapban egy Bengaluru környékén található tesztpályán fogják ellenőrizni.

Azoknak, akik megfelelnek a követelményeknek, ingyenes vízumot és repülőjegyet ajánlanak fel, hogy Magyarországon dolgozhassanak.

Magyarországon a sofőrök 6 hónapos képzésen vesznek részt, amely alatt körülbelül 50 000-60 000 rúpia (nagyjából 200-250 ezer forint) „ösztöndíjat” kapnak.

Ezt követően a kamionosok havi 1 és 1,5 millió rúpia közötti fizetést kapnak, ami nagyjából 400-600 ezer forintnak felel meg.