Kiderült, mikor adják át a legújabb hazai autópálya-szakaszt

Lezárult a műszaki átadás-átvétel folyamata az M6-os autópálya utolsó szakaszán, így már csak napok kérdése, hogy átadják a forgalomnak.

Május 2-án, azaz jövő csütörtökön helyezik forgalomba az M6-os autópálya utolsó, befejező szakaszát – közölte Hargitai János, a térség országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán. A politikus jelezte azt is, hogy egyelőre csak a villányi csomópontig lesz használható az autópálya, az országhatárig tartó szakaszt akkor vehetik igénybe az autósok, ha a horvátok is megépítik az autópályát. Utóbbira azonban még egy évet kell várni – írja a vg.hu.

Az ígérte viszont a képviselő, hogy egy jó év múlva a teljes rendszer, a Száva-hídon át Boszniáig használható lesz.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) korábban közölte, hogy lezárult az M6-os autópálya befejező részének műszaki átadás-átvétele, így a Bólytól Villányig tartó új szakaszt május első hetében adják át. A sztráda országhatárig tartó szakaszát ugyanakkor csak akkor használhatják a közlekedők, ha a horvát oldalról is elérik a magyar határt.

A Bóly és Ivándárda közötti 20 kilométeres szakaszon a Strabag Építő Kft. és a Duna Aszfalt Zrt. konzorciuma az ÉKM megbízásából végezte el a munkát, amely nettó 88,6 milliárd forintból valósult meg.