Látványos légi felvétel az új autópálya-csomópontról

„Nemrég adták át az új csomópontot az M3–M35-ös autópálya találkozásánál, Debrecen és Nyíregyháza már mindkét irányból közvetlenül elérhető autópályán is” – emlékeztetett Facebook-oldalán Dömötör Csaba. 

A fideszes államtitkár elmondta: a csomópont csaknem ötmilliárd forint hazai forrásból készült el, a közlekedés pedig nemcsak kényelmesebb, de környezettudatosabb is lett, mert a tranzitforgalom több települést elkerül.

A SZON beszámolója szerint a beruházásban az M3–M35-ös autópályák görbeházi csomópontjának részeként elkészült egy 101 és fél méter felszerkezet hosszúságú, hatnyílású, előregyártott vasbeton tartós gerendahíd; összesen 1060 méter hosszú út, valamint egy üzemi forduló az M35-ös autópálya 3+070 km szelvény környezetében lévő földút átvezetéséhez kapcsolódóan. 

Az autópálya Nyíregyháza–Debrecen és a Debrecen–Nyíregyháza irányú forgalom csomóponti összekötő ágainak kivitelezését még a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. indította el, a feladatokat idén januártól az Építési és Közlekedési Minisztérium vette át.

Szöveg és fotó forrása: http://magyarnemzet.hu