Megindult a három évvel ezelőtt elkészült töltés a kőszegi határátkelőnél lévő új útnál

Megindult a három évvel ezelőtt elkészült töltés a kőszegi határátkelőnél lévő új útnál.

„Ingázóként naponta használom az új utat a kőszegi határátkelőnél. A napokban megálltam a régi átkelőhöz vezető úton, ami ugyebár 3 éve el van zárva a forgalom elől. Érdekes, hogy mégis kezd darabokra esni… küldöm a képeket.”

Először ez a levél érkezett szerkesztőségünköz, majd néhány nap múlva az a kiegészítés, hogy „közben megjelent egy munkagép a helyszínen”.

Lapunk munkatársai nem titkolt kíváncsisággal érkeztek az új kőszegi határátkelőtől néhány száz méterre található kereszteződéshez, amit nem volt nehéz megtalálni, merthogy a munkagép jól látható a 87-es útról.

Innen ágazik le az – a forgalom elől elzárt – út, amely a 87-es új szakaszát köti össze a régi átkelővel. A munkagépben nem tartózkodott senki, de a munkálatok nyomai jól látszottak, mint ahogy a probléma is: az új, meglehetősen magas töltés csúszásnak indult.

Megcsúszott töltés

A helyzet nem látszik túl veszélyesnek, de annyiban mégiscsak furcsa, hogy egy viszonylag új építésű útról van szó.

„Az elmúlt időszakban lehullott jelentős mennyiségű csapadék a régi átkelőhöz vezető út jobb oldalának töltését nagy mértékben eláztatta, emiatt a töltésrézsű megcsúszott”

– közölte megkeresésünkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Hozzátette:

„A kivitelező garanciális javítás keretében saját költségén elkezdte a megcsúszott töltés visszaépítését, humuszterítését és a rézsűfelület kialakítását.”

Szerencsére a töltés megcsúszása az útpályát nem érintette.

2019-ben lapunk is beszámolt a magyar 87-est és az osztrák S31-t összekötő út alapkövének letételéről. A több mint másfél milliárd forintos beruházást az Európai Unió finanszírozza egy magyar-osztrák közös programon keresztül.

Szöveg és fotó forrása: http://nyugat.hu