M0-s autóút: három csomópont is megújul hamarosan

Az ország közúti forgalmának jelentős részét lebonyolító budapesti körgyűrű csomópontjait a Colas fogja felújítani.

Folytatódik a közúthálózat rekonstrukciója. Újabb szakaszokon cserélik le a burkolatot az ország legnagyobb terhelésnek kitett, legnagyobb forgalmat bonyolító útjain, írja a Magyar Építők, miután az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent felhívás szerint a Magyar Közút győztest hirdetett két erre vonatkozó projektben is.

A felújítás két szerződésben valósulhat meg. Az elsőben a fővárost a Balatonnal összekötő M7-es autópálya és az M0-s autóút csomópontjának több fel- és lehajtóját; továbbá az M0-s 2-es kilométerszelvényénél, Törökbálinton található csomópontját újítja fel a Colas Építőipari Zrt.

A közlekedési szempontból kiemelt fontosságú útszakaszok találkozásának modernizációja részeként több mint négy kilométer hosszan cserélik le az útburkolatot, mintegy nettó 498 millió forint értékben.

A másik szerződés pedig a Budapestről a Dél-Alföld felé összeköttetést biztosító M5-ös autópálya és az M0-s csomópontját érinti. Itt szintén a Colas végzi el a felújítást: közvetlenül az M5-ös pályáján, valamint a fel-, illetve lehajtósávokon is dolgoznak majd több, összesen öt szakaszra bontva, mintegy 1,2 kilométer hosszan, a munkálatok költsége pedig nettó 97 millió forint.

Szöveg és fotó forrása: http://vg.hu