Trafiboxokkal a gyorshajtók ellen

Sebességmérőt vásárol a terézvárosi önkormányzat, és a kerület négy pontjára a kihelyezésre alkalmas trafiboxot is telepít – olvasható a terezvaros.hu oldalon.

A boxok helyeiről a BRFK, a kerületi rendőrkapitányság és a fővárosi rendészet iránymutatásai alapján döntött az önkormányzat. Trafibox kerül a jövőre:

– az Andrássy út – Izabella utcai csomópontba,

– az Andrássy út – Munkácsy utcai csomópontba,

– a Podmaniczky utca – Izabella utcai csomópontba,

– a Podmaniczky utca – Rippl Rónai utcai csomópontba.

A box előnye, hogy egy mozdulattal 180 fokban elfordítható, így két irányból is alkalmas sebességmérésre, a helyi rendőrökön múlik, hogy mikor, milyen irányból ellenőrzik a közlekedőket.

Mindezt azért, hogy biztonságosabb legyen a kerület közlekedése, és a rendőrség közreműködésével kiszűrjék és felelősségre is vonják a gyorshajtókat. A megvalósításra az önkormányzat 35 millió forintot biztosít.

Budapesten a II. kerületben már működnek trafiboxok. Nyáron szereltek fel ilyen dobozokat például a Máriaremetei útra, melyet hamar fel is avatott egy autós, a megengedett 50 km/h helyett 156-tal suhant el a sebességmérő előtt.

Az új sebességmérő helyszínén egy 24 órás mérés során a 11.119 áthaladó autó átlagsebessége 57 km/h volt, az autósok 15 százaléka pedig legalább 67 km/h-val haladt.

MGY

FOTÓ: INTERNETmérés

Szöveg és fotó forrása: http://police.hu