Az volt a csavar a történetben, hogy nem volt csavar a keréken

A túlsúlyos szállítmány életveszélyes lehet, főleg, akkor, ha a kereket egy csavar sem (!) rögzíti. Egy másik esetben a sok makk okozott balesetet.

Az elmúlt napokban, két esetben is intézkedtek túlsúlyos járművek miatt, illetve azok vezetővel szemben a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Encsi Autópálya Alosztály munkatársai.

A járőrök 2023. október 27-én, az M30-as autópálya encsi csomópontjánál állítottak meg egy kisteherautót, ami szemmel láthatóan is több tűzifát szállított, mint amennyit a járművel lehetett volna. Ráadásul a jelentősen túlterhelt teherautó egyik kerekét egy csavar sem (!) rögzítette. A rendőrök azonnal intézkedtek a műszaki hiányosság, és a túlsúly megszüntetéséről, illetve 500 000 forint közigazgatási bírságot, és 15 000 forint helyszíni bírságot szabtak ki a sofőrrel szemben.

Egy szintén túlsúlyos jármű okozott anyagi káros közúti közlekedési balesetet az M30-as autópályán, Méra közelében 2023. október 30-án a délutáni órákban. A jelentősen túlterhelt kisteherautó menetközben defektet kapott, majd a szalagkorlátnak ütközött, a szállítmányát képező makkok pedig szétterültek az aszfalton.makk

A járőrök két utassal szemben 26 000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki, mivel nem használták a biztonsági övet, míg a járművezetőt a hatóság 65 000 forint helyszíni, illetve 500 000 ezer forintot közigazgatási bírsággal sújtotta baleset okozása, illetve a túlsúly miatt.

Szöveg és fotó forrása: http://police.hu