„Árunak” nevezte a kilenc férfit

Egy szlovén furgont kísértek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M1-es autópályáról egy tatabányai parkolóba, hogy átvizsgálják a rakományt. A szállítmány helyett, „kilenc potyautast” találtak a platón.

A tehergépkocsira az M1-es sztrádán figyeltek fel a járőrök, majd kikísérték egy biztonságos ellenőrzési pontra. A sofőr együttműködően követte a járőrautót, majd a parkolóban feltett kérdésekre már csak felületesen válaszolt. „Árunak” nevezte azt a kilenc férfit, akiket a csomagtér padlóján kuporogva találtak az egyenruhások. A szellőzetlen, ablaktalan raktérben utazók közül nyolcan afgánnak, egy személy pakisztáninak vallotta magát, de igazolványt nem tudtak mutatni.

A pénzügyőrök a jármű vezetőjét és „utasait” a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak átadták. Az utasok a rendőri intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Az embercsempész ellen büntetőeljárást indítottak.

Szöveg és fotó forrása: http://nav.gov.hu