Jöhet az ezer forintos autópálya-matrica Magyarországon

Az Országgyűlés elé kerülhet a javaslat, amely szerint az egynapos autópálya matrica árát 5150 forintról ezer forintra csökkenthetik.

Az Országgyűlés gazdasági bizottságában a fideszes többség is támogatta a Jobbik legfeljebb ezer forintos egynapos autópálya-matricáról szóló határozati javaslatát, így az indítvány a plenáris ülés elé kerülhet – számolt be a HVG a Jobbikra hivatkozva. Az egynapos matrica jelenleg 5150 forintba kerül, miközben a 10 napos 6460 forintba.

A párt a lap szerint korábban többek között azzal indokolta a javaslatát, hogy a jóval 500 milliárd feletti autópályadíj-bevétel mellett „bőven beleférne”, hogy ezer forintba kerüljön a 24 órás autópálya-matrica. 

Az egynapos matrica egy, a vásárló által megjelölt naptári napra érvényes, 0 órától 24 óráig, és a teljes hazai díjköteles úthálózaton használható.  A napi e-matricát meg lehet venni előre vagy a használat napján, fontos azonban, hogy amennyiben a vásárlás és az érvényesség napja egybe esik, a napi matrica a vásárlás pontos időpontjától biztosít úthasználati jogosultságot, visszamenőlegesen nem – hívták fel a figyelmet.

Szöveg és fotó forrása: http://portfolio.hu

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240507/johet-az-ezer-forintos-autopalya-matrica-magyarorszagon-684849