„Stoppos” nő miatt hirtelen fékező furgonos okozott balesetet

A 112press.hu információ alapján a baleset Hosszúpereszteg közelében történt, egy egyenes útszakaszon. Egy furgon vezetője hirtelen döntött a megállás mellett. A motoros védőfelszerelésben volt, de súlyos sérülésekkel került kórházba.

Az elsődleges adatok alapján súlyos sérülést szenvedett az a férfi, aki motorjával elesett a 8-as főúton, Hosszúpereszteg közelében, szerdán.

A 112press.hu információi szerint a motoros oktató két tanuló előtt haladt a főúton Kawasaki motorkerékpárján. Előtte egy furgon közlekedett.

Úgy tudja a hírportál, hogy a menetirány szerinti bal oldalon egy „stoppos” nő állt, aki rendszeresen próbálja megállítani az arra haladó járműveket. A furgon vezetőjét talán meglepte a látvány, mivel a férfi kiintett az ablakon, majd intenzíven fékezett.

Egy fékező furgonnak ütközött a Kawasaki motor

A mögötte haladó motoros is fékezett és ütközés előtt „eldobta” a motort, ami a furgon hátuljának ütközött. A „stoppos” asszony  valószínűleg megijedhetett, mert gyorsan távozott a helyszínről. A tanulók biztonságosan megálltak és azonnal a sérült segítségére siettek, akihez mentőt hívtak. 

Az egyik tanuló szerint a furgon vezetője arra hivatkozott, hogy sürgősen meg kellett állnia vizelni. A 8-as főút ezen szakaszán kb. 500 méterenként vannak erdei utak, öblök, ahol az ilyesmit biztonságosan végre lehet hajtan. Az úton, vagy útra lógva megállás rendkívül veszélyes.

Súlyosan megsérült a 8-as főúton eleső motoros

Az oktatót a mentők a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították, a tanulóknak pedig meg kellett várniuk, amíg az iskola másik oktatót küld a helyszínre, akivel visszavezethettek a kiindulási helyre.

Csak mellékszál, hogy a motorosok kényszerpihenőjeként szolgáló erdei út a jelek szerint örömteli megállóként szolgál más közlekedőknek. A 8-as főúttól pár méterre, a fák és cserjék által takart részen óvszerek és kotoncsomagolások hevernek a földön, vagy lógnak az ágakról.

Információ és fotó forrása: http://112press.hu

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0taZB1GPuKPL1aVdujeXM2JyGVubQxesS925WqXdx8Vb219AzbzWrdUaxKC2FwXs3l&id=100076764827069