29 illegális migránst szállított Ausztria irányába az embercsempész

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése alapján, az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron vármegyei szakaszán fogták el a rendőrök az embercsempészt, aki megpróbált elmenekülni.

Az M1-es autópálya 165-ös kilométerszelvényben intézkedtek az egyenruhások egy kistehergépjárművel, sofőrjével és utasaival 2023. június 20-án 9 óra 20 perckor. A járművel a 32 éves román sofőr a megállítását megelőzően egy előtte haladó járműnek ütközött, majd kiugrott a gépkocsiból, de az egyenruhások rövid időn belül a közelben elfogták. A kisteherautóban a sofőrön kívül 29, magukat szír állampolgárnak valló személy utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat. A járőrök őket a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A román állampolgárságú járművezetővel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Szöveg és fotó forrása: http://police.hu