Új, radikális módszert vetettek be a rendőrök itthon

Ha eddig csak felületesen figyeltél egy zebránál, akkor most jobb, ha sasolsz, mert a rendőrök új módszert eszeltek ki a szabálytalan autósokkal szemben.

Néhány hónapja terjedt a közösségi médiában egy felvétel, amelyen az volt látható, ahogy rendőreink új módszert vetnek be a szabálytalan autósokkal szemben: megkértek egy gyalogost, hogy oda-vissza sétáljon egy zebrán, és ők távolabbról figyeltek. Amelyik autós nem adott elsőbbséget a „kamu” gyalogosnak, azt megállították és megkapta a büntetést. Így ment ez hosszú órákig egy hazai Spar üzlet mellett.

Néhány napja pedig hasonló dolog történt, holott információink szerint az ORFK vezetése parancsba adta az ilyen és ehhez hasonló akció felfüggesztését, a korábbi videó után. Úgy tűnik, most megint alkalmazzák módszert.

Az új felvételre olvasónk hívta fel a figyelmünket. Kommentben több felhasználó is megerősítette, hogy nem csak Székesfehérváron, hanem az ország számos településén bevetik ezt a módszert az egyenruhások.

De ezt is nagyon egyszerűen ki lehet védeni: be kell tartani a KRESZ-t, időben lassítani a zebránál, átengedni a gyalogosokat, és nincs bünti.

És azt se felejtsük el, hogy kézben tartott telefonnal nem vezetünk! Ugyanúgy büntetés jár érte, mint nem átengedni a gyalogost a zebrán, ugyanolyan balesetveszélyes.

Szöveg és fotó forrása: http://vezess.hu