A déli határ közelében fekvő város kap elkerülő utat

A közel 4 kilométer hosszú másodrendű főút új nyomvonalon épülhet meg; a most lezárult közbeszerzésnek köszönhetően kezdődhet a tervezése.

Indulhat az előkészítő munka a bajai déli elkerülő út projektjében: a RODEN Mérnöki Iroda Kft. készítheti el a kivitelei terveket. A TED-en megjelentek szerint a nyertes 187 millió forintos szerződéses értéken végzi el a feladatot a rendelkezésre álló engedélyezési terv és építési engedély alapján.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium hirdetményéből kiderül, az elkerülő új nyomvonalon jön létre, egy 3,93 kilométer hosszú, kétsávos, másodrendű főútként. Az elkerülő a korábbi közbeszerzési adatok szerint a Bácsbokodra kivezető Bokodi út és az 51-es főút között teremt majd kapcsolatot; a Bokodi úton a Keleti körútnál lesz a kiindulási pontja.

A projekt a szükséges körforgalmú csomópontok tervezését is magában foglalja, akárcsak kerékpárutak, szervízutak, autóbusz megállóhelyek, tengelysúly-mérőhelyek, és a keresztezett vízfolyásokon keretelemes átereszek tervezését.

Szöveg és fotó forrása: http://magyarepitok.hu