A magyar rendőrök szerint ott tartunk, hogy a gyalogosok az életükért küzdenek

Újabb akciót tartott gyalogátkelőhelyeknél a hazai rendőrség. Azért csinálják, hogy „ne kelljen a legfájdalmasabb hírt közölniük senki szerettével, családtagjával!”

Érden és Cegléden tartotta 2024 májusában soron következő akcióját a rendőrség – a közlemény szerint a cél továbbra is a balesetek megelőzése, a járművezetők szabálykövetésre kényszerítése.

„A figyelmeztető szavak helyett egy ideje már a tettek mezejére léptünk, az elmúlt hónapokban több helyszínen tartottunk hasonló jellegű és célú ellenőrzést. Az eredmények azóta sem lettek megnyugtatóbbak, a videó láttán is felmerülhet: a gyalogosok időnként szinte az életükért kénytelenek küzdeni. A rendőrség továbbra is zéró toleranciát képvisel ebben a témában” – áll a közleményben.

A legutóbbi, két településen tartott akció ideje alatt elsősorban a gyalogosoknak kötelezően járó elsőbbségadásra, valamint a stoptábla utasításának betartására koncentráltak, de a leállított járműveknél más sem kerülte el a rendőrök figyelmét. A gyalogosok, illetve a védett útvonalon haladók elsőbbségével nem törődőkön kívül akadtak biztonsági övet nem használók, körözés hatálya alatt állók, mobiltelefonnal a kézben vezetők, és lejárt műszakijú autó is.

Érden közel 420 ezer forint bírságot osztottak ki és több szabálysértési feljelentést tettek, de Cegléden sem volt sokkal kedvezőbb a kép: 31, összesen közel 400 ezer forintra bírságolt sofőr ignorálta a tiltó táblát és suhant át megállás nélkül a figyelt kereszteződésben.