Gond lehet a műszaki vizsgáztatással itthon

Hosszabb várakozási idők alakulhatnak ki az autós műszaki vizsgaállomásokon, nagyjából egymillió jármű forgalmija jár le majdnem egyszerre.

Rázós időszak jöhet a műszaki vizsgáztatásban, nagyjából egyszerre jár le ugyanis nagyon sok jármű forgalmija. Ez még a koronavírus-járvány utózöngéje: két éve csaknem egymillió járművet kellett szinte egyszerre átvizsgálni, miután véget ért a vizsgáztatásra adott mentesség. Az RTL Híradója szerint már van olyan vizsgaállomás, ahol két-három hét a várakozási idő.

A csatornának az egyik szerviz tulajdonosa ezt azzal magyarázta, hogy pontosan meg van határozva, egy járművet hány perc alatt kell és lehet levizsgáztatni, így a kapacitások végesek. Vizsgaállomás ugyanakkor jellemzően több is van a nagyobb településeken, így egy kis utánajárással valószínűleg azért nem lehetetlen szabad időpontot találni.

A műszaki vizsga hatósági díja nyolc éve változatlan, 16 290 forint, de a független vizsgaállomásokon – előzetes átvizsgálással együtt – jellemzően 25-30 ezer forint körüli összeget kell fizetni érte.

Szöveg és fotó forrása: http://vezess.hu

https://www.vezess.hu/hirek/2024/05/21/gond-lehet-a-muszaki-vizsgaztatassal-itthon/?fbclid=IwY2xjawC6VI5leHRuA2FlbQIxMQABHWTTZoGu5YzxM0PkxHSrLxRBlgjj90PFME1QToZipQkNkQWu7LYNUzl2dg_aem_AUqgFd02rJd5ebz2TvZFVyhp2N5G7WCPdmkkrqO4MSFgLPGv4ToFpZnr0OniLloWpenzsgFu_R7Fde2WCF38doug