A legújabb szupertraffipax belát az autóba is

Nem mindenki rajong az ötletért, személyiségi jogaikat féltik a sofőrök.

A mesterséges intelligencia egyre nagyobb teret nyer, lassan életünk minden részébe beférkőzik, sokat azonban egyenesen rettegnek attól, hogy egy nap átveszi a hatalmat és irányítása alá hajtja a teljes emberiséget.

ETTŐL MÉG MESSZE VAGYUNK, ÉS A FEJLESZTÉSEKTŐL IS FÜGG, HOGY MIRE HASZNÁLJUK A TECHNOLÓGIÁT, AMELY A KÖZELJÖVŐBEN BIZTONSÁGOSABBÁ TEHETI A KÖZLEKEDÉST IS. ANGLIÁBAN UGYANIS MÁR MŰKÖDIK ANNAK AZ AUSZTRÁL VÁLLALATNAK A FEJLESZTÉSE, AMELY A MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁVAL SZŰRI KI A SZABÁLYTALAN AUTÓVEZETŐKET.

A legmodernebb technológiával ellátott kamerák képesek egyből kiszúrni, ha valaki vezetés közben mobiltelefont használ, vagy mellőzi a biztonsági öv használatát. A rögzített adatokat pedig továbbítják a hatóságoknak, melyek kiszabják a szükséges büntetést.

Mindazonáltal a Confused.com nemrégiben végzett felmérése szerint a gépjárművezetők egy része szkeptikus a technológiával kapcsolatban, és attól tartanak, hogy olyan információkat is megszerezhetnek a hatóságok, melyek sérthetik a magánszférájukat.

A lap által végzett felmérés szerint a brit járművezetők csaknem fele elismeri, hogy az új kamerarendszerek segíthetnek biztonságosabbá tenni a közlekedést, ötödük azonban a személyiségi jogaikkal kapcsolatos aggályoknak is hangot adott.

Mindenesetre ha a jövő tavaszig tartó tesztüzem beválik, Anglia-szerte hamarosan elterjedhetnek az új traffipaxok, melyek a sztrádaüzemeltető szerint hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a következő évtized végére teljesen visszaszorítsák a halálos balesetek számát, egyben csökkentsék a többi közlekedőre leselkedő veszélyeket. Szakértők szerint ugyanis a helytelen vezetési magatartás mind a mai napig rengeteg halálos vagy súlyos balesetet okoz Angliában.

Szöveg és fotó forrása: http://promotions.hu