Kamionstop: átmenetileg felfüggesztik a korlátozást a pünkösdi hétvégén

A kamionstopot az éjszakai időszakokban 22 óra és másnap reggel 6 óra között az áruellátás zavartalansága érdekében részlegesen felfüggesztik. Az Építési és Közlekedési Minisztérium indoklása szerint ezzel az intézkedéssel a hazai vállalkozások hatékonyan tudják kiszolgálni a pünkösdi hosszú hétvége miatt megnövekedett áruigényeket.

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása a pünkösdi hétvégén összefüggően 48 órán át lenne érvényben. A kamionstopot azonban az éjszakai időszakokban 22 óra és másnap reggel 6 óra között az áruellátás zavartalansága érdekében részlegesen felfüggesztik. A korlátozásban érintett járművek így csak rövidebb ideig nem közlekedhetnek a hazai utakon – írja közleményében az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM).

A szaktárca emlékeztet: a hatályos rendelkezések alapján a közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást.

A kamionstopot – csakúgy, mint május elsején – szakmai kezdeményezésre az éjszakai időszakokban 22 óra és másnap reggel 6 óra között, 8 órás időtartamokban felfüggesztik, így az ünnepi kamionstop a következők szerint alakul:

  • május 19-én, vasárnap 6 órától 22 óráig és
  • május 20-án, hétfőn 6 órától 22 óráig.

A minisztérium indoklása szerint ezzel az intézkedéssel a hazai vállalkozások hatékonyan tudják kiszolgálni a hosszú hétvége miatt megnövekedett áruigényeket.

Szöveg és fotó forrása: http://vg.hu