Lezárják a forgalom elől a Körőshegyi völgyhidat

Az mkif.hu tájékoztatása alapján 2024. április 6.-án szombaton, várhatóan 8 és 14 óra között lezárják a forgalom elől a Körőshegyi völgyhidat.

Kollégáiknak ugyanis meg kell vizsgálni, hogy az elmúlt évek használata után milyen állapotban vannak az egyes pilléreknél található úgynevezett „saruk”, amelyek a hidat tartják.  Ez a vizsgálat viszont csak forgalom nélkül és úgy történhet, ha a hidat megemeljük. Erre kerül sor most szombaton.

A művelet néhány óráig tart, ennek során néhány centiméterrel megemelik a szerkezetet.

Mivel 38 saru tartja a hidat és egyidőben ennyi helyen nem lehet megemelni a szerkezetet, ezért szükség lesz még egy zárásra. Erre várhatóan 2024. április 13.-án (szombaton) 8 és 14 óra között kerül sor.

Azoknál a saruknál, ahol a próbaemelés során történő vizsgálatok azt mutatják, hogy a kérdéses sarukat cserélni szükséges, akkor ezeket – a tervezést és gyártást követően -, várhatóan augusztus végén, szeptember elején ki is cserélik.

Fontos megjegyezni, hogy ez egy előre tervezett vizsgálat, ettől függetlenül a híd biztonságos, jó állapotban van.

A pályazár idejére kijelölt terelőutak az alábbiak:

  • A Budapest felől érkezőknek Zamárdi csomópontban kell elhagyni a pályát és Balatonszárszónál lehet visszatérni.
  • Az országhatár felől közlekedőknek Balatonszárszó csomópontban kell elhagyni a pályát és Zamárdinál lehet visszatérni.

A szakemberek a tavaly indult szintrehozás során nem csak a tönkrement burkolatokat cserélik 2025-ig 538 km-en, de országszerte mintegy 200 hidat és felüljárót újítanak meg, köztük több nagy hidat is, például az M7-es völgyhídját.

Az M7-en, a Kőröshegyi-völgyhíd, Fonyód és Eszteregnye térségében a terelések kiépítésével már március 20-án elindultak az idei szintrehozási munkálatok. Az M7-en idén várhatóan 1,4 millió négyzetméteren cserélik a tönkrement burkolatot új aszfaltra, ahol szükséges, a mélyebb rétegeket is javítják. Várhatóan 60 híd és felüljáró is megújul ezen a pályán. A vakáció ideje alatt pedig ahogyan tavaly, idén sem végzünk előre tervezett munkálatokat Budapest és a Balaton között.

Szöveg forrása: http://mkif.hu

Kiemelt képünk illusztráció!