Lezárják a belváros egyik legforgalmasabb utcáját: terelőúton lehet csak közlekedni

Április 2-án útfelújítási munkálatok kezdődnek a Budapest Közút kivitelezésében a VI. kerületi Nagymező utca Andrássy út – Király utca közötti szakaszán. A VI. kerületi önkormányzat finanszírozásában megvalósuló útépítés Terézváros zöldfelület-fejlesztéséhez kapcsolódva valósul meg. A felújítás ideje alatt a Nagymező utcát az Andrássy úttól a Király utca irányába egyirányúsítják, a 70-es és 78-as trolibuszok terelőútvonalon közlekednek.

A Nagymező utca 3267 négyzetméteren és 195 méter hosszon újul meg a Terézváros 2030 közterület-megújítási programhoz kapcsolódva. A jelenleg zajló kerületi projekt keretében átépül a trolibusz megálló, az Andrássy út és a Paulay Ede utca között a páratlan oldali járdaburkolat, valamint nő a zöldfelület területe. Az önkormányzati munkák után a Budapest Közút Zrt. felújítja az útpályát. A haladó sávokban kétrétegű, a parkoló sávokban egyrétegű aszfaltburkolat felújítás történik. Az útkereszteződéseknél — ahol hiányzik — taktilis jelek lesznek elhelyezve a kiemelt szegély lesüllyesztése mellett. A felújítás során fokozottan ügyelnek a zöldfelületek védelmére.

A Budapest Közút Zrt. kivitelezése április 2-án teljes szélességű közműfeltárással és pályaszerkezet-cserével kezdődik, mivel a Paulay Ede utcánál a közművek mellett egy nagy méretű üreg keletkezett. A feltárást két ütemben végzik: először a jobb, majd a bal oldali útpályában bontanak. Az útburkolat felújítása az alépítmény elkészülte után indulhat.

A munkálatok BKK-járatokat is érintenek: április 2-a és 14-e között a 70-es és 78-as trolibuszok útvonala módosul. Önjáró trolibuszok, vagy pótló autóbuszok közlekednek a Kossuth tér irányába terelőútvonalon: a Király utcáról rákanyarodnak a Teréz körútra, az Oktogonnál balra az Andrássy útra, majd jobbra a Nagymező utcába. A járatok az Akácfa utca megállót nem érintik. A trolik Opera nevű megállóját a kerületi munkálatok kezdetekor áthelyezték az Andrássy út túloldalára, az Operettszínház elé.

Szöveg és fotó forrása: http://penzcentrum.hu