Ittasan, kamionnal az autópályán

A rendőrök kiszűrték a forgalomból a külföldi járművezetőt.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Autópálya és Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai 2024. március 23-án 11 óra körül állítottak meg egy járműszerelvényt, amely az M1-es autópályán Mosonmagyaróvár térségében Ausztria felé haladt.

A sofőr a sztrádán bizonytalanul, cikázva közlekedett, ezt észlelték az arra haladó rendőrök. Miután kivezették a járművet a következő pihenőbe, alkoholteszteres ellenőrzést végeztek a sofőrnél, ami pozitív értéket jelzett. A külföldi férfit mintavételre előállították, a klinikai tünetek alapján is megerősítették, hogy ittasan ült a volán mögé.

A rendőrök járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a sofőr vezetői engedélyét bevonták és a büntetőeljárást kezdeményezték.

Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt. Az alkoholfogyasztás hátrányosan hat a vezetési képességre, ezért az a járművezető, aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki. Ne feledjék, az ittas járművezetés baleseti kockázata kimagasló.

Szöveg és fotó forrása: http://police.hu