Jelzőlámpa könnyíti majd a kikanyarodást Szigetszentmiklós forgalmas csomópontján

A Massányi Károly út – II. Rákóczi Ferenc út csomópont jelzőlámpás forgalomirányítású csomóponttá történő fejlesztéséről döntött legutóbbi ülésén a képviselő-testület.

Nagy János polgármester tájékoztatása szerint, a csomópont átalakítása és jelzőlámpás kereszteződéssé fejlesztése a csomópontot biztonságosabbá teszi, valamint a kanyarodásokat is jelentősen megkönnyíti minden arra közlekedőnek. Hozzátette, annak ellenére, hogy a kormány több úthálózat fejlestéséről szóló beruházást megszüntetett, így az önkormányzat saját tőkéből valósítja meg a gerincút 4 sávosítását is, ezzel is tovább könnyítve a közlekedést a térségben.

A gerincút szélesítésének munkálataival kapcsolatban az alábbi közlemény jelent meg:várhatóan 2024. április elején új ütemébe lép az 5102-5103 j. út fejlesztésének kivitelezése.
Az új terelési ütemben a közforgalom visszatérhet az 5102 jelű útra, a bővített 5103-5102 úti körforgalom használata mellett.
Az 5102 jelű úton létesült új körforgalom még nem körforgalomként fog üzemelni az építés ezen fázisában, ott a körpályát használva csak egyenesen haladhatnak a járművek, a középszigetet két oldalról kerülve.
Az új körforgalom környezetében a kivitelező ezen ütemben is fog még munkát végezni.

Szöveg és fotó forrása: Szigetszentmiklós Önkormányzat