Nehezebb lesz kijutni a ferihegyi repülőtérre

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák kezdődnek áprilisban.

Április első hetében elindul az M4-es Ferihegyi repülőtér csomóponti ágainak ütemezett felújítása. A burkolatfelújítás miatt forgalomterelésre, sávzárásra kell készülni – közölte az MKIF a Facebookon.

A kivitelezési munkák több ütemben zajlanak majd és előreláthatóan négy-hat hétig tartanak. Egy-egy ütemben egyszerre csak egy csomóponti ágat zárnak le.

Az erre közlekedőknek torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk. Az MKIF előre is fokozott figyelmet kér a közlekedőktől.

A terelések és lezárások a repülőtér autós és tömegközlekedéssel történő megközelítésének időtartamára egyaránt hatással lehetnek.

A repülővel utazóknak azt javasolják, hogy a járatukhoz való biztonságos kiérés érdekében az utazásuk tervezésekor tájékozódjanak a légikikötő megközelítéséhez szükséges időről.

Megjegyzik, az egyes ütemek megkezdése előtt részletes tájékoztatást nyújtanak majd arról, hogy hol, milyen sávzárásra, terelésre kell számítani. Az aktuális információkat mind az MKIF, mind a Budapest Airport közzéteszi majd a honlapján és a Facebook-oldalán.