Közbeszerzési baki: felfüggesztették az M3-as autópálya folytatásának építkezéseit

Annyi kérdés érkezett a leendő beruházóktól, hogy inkább felfüggesztették a román–magyar határt érintő útépítéseket a román oldalon. A Szamos Expressz többek között EU-s forrásokból épülne.

Felfüggesztette a Szatmárnémetiből Óvárin át a magyar határra vezető gyorsforgalmi út tenderét a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR), írja a Maszol.ro. A gyorsforgalmi úttal kapcsolatban kérdések sorát intézték az érdeklődő beruházók a pályázat kiírását követően. 

A kétszer kétsávos, Szamos Expressz névre keresztelt gyorsforgalmi út 11 kilométeres lesz, két közúti csomóponttal és két parkolóval. A közbeszerzési eljárás győztesének két év áll majd rendelkezésére a tervezésre és a munkálatok elvégzésére. A beruházás becsült értéke 738–832 millió lej, melyet a román kormány 40 százalékban uniós forrásból szeretne finanszírozni.

A magyarromán határig ér majd az út

A tendert még január 29-én írták ki, március 14-ig lehetett volna pályázatokat benyújtani, erre azonban nem került sor. Olyan sok kérdés érkezett ugyanis a részletekkel kapcsolatban, hogy egyelőre felfüggesztették az útépítést. A Szamos Expressz útvonala a határ magyar oldalán az M3-as autópályából Csengernél leágazó M49-es úthoz csatlakozik majd.

Szöveg és fotó forrása: http://divany.hu