Késsel támadt magyar főnökeire Ausztriában egy magyar sofőr

A gyanúsított próbált elmenekülni, de végül elfogták.

Erőszakos botrány történt szombaton Graz környékén, az A9-es autópálya egyik pihenőjén, a rendőrség gyilkossági kísérlet miatt nyomoz – írja a Heute.at.

A gyanú szerint egy 56 éves magyar férfi késsel támadt két főnökére (a 62 éves apára és 34 éves fiára), akik szintén magyar állampolgárok.

A lap szerint egy szállítmányozási cég két tulajdonosa Magyarországról utazott ki, és állítólagos belső nézeteltérések miatt kellett volna megbeszélést tartaniuk az 56 éves férfival, aki sofőrként dolgozott a cégnél. Szombaton épp a 29 éves fiával volt.

A 34 éves cégtulajdonos az egyik pihenőhöz vezette a teherautót, majd leparkolt, az 56 éves férfi pedig a mögötte lévő autóban ült. (Az eset körülményei nem teljesen világosak, azt nem részletezték a cikkben – a szerk.)

A pihenőhely parkolójában a 34 éves tulajdonos megvizsgálta a teherautó sérüléseit, körbejárta a járművet. Az 56 éves férfi a gyanú szerint a teherautó elejénél először megütötte, majd a nála lévő összecsukható késsel a felsőtestén meg is szúrta a 34 éves férfit.

Az idősebbik tulajdonos észlelte a támadást, és a fia segítségére sietett. A sofőr állítólag kiabált vele, majd őt is megszúrta. Ekkora a 34 éves fia sietett segítségére, és zseblámpájával megütötte a gyanúsítottat, aki ezután fiával beszállt a teherautóba, és észak felé menekült.

A rendőrséget a benzinkutas hívta ki, aki látta a történteket. A rendőrség az autópálya összes alagútját lezárta mindkét irányba, majd az egyiknél elfogták az 56 éves férfit.

A két áldozatot kórházba vitték, a 62 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy még éjjel sürgősségi műtétet hajtottak rajta végre, de már túl van az életveszélyen. Fia könnyebb sérüléseket szenvedett, ő egy gyors ellátás után elhagyhatta a kórházat. A gyanúsított is könnyű sérüléseket szerzett, így őt is ellátták, majd a rendőrség kihallgatta. Elismerte a bűncselekmény elkövetését, és a kést is megtalálták. Az ügyészség utasítására a grazi börtönbe került.