Furcsa zajt hallott a kamionsofőr

A sofőr műszaki hibára, vagy defektre gyanakodott, amikor sávváltáskor zörejeket hallott a vontató jobb oldaláról és a jármű nem úgy reagált a kormányzásra, ahogyan kellett volna. Egy útszéli lámpaoszlopon aztán fennakadt a zörgés oka, egy személyautó, amit addig maga előtt tolt.

Több szemtanúja is volt annak a közlekedési balesetnek, ami 2024. január 30-án történt a 86-os és 87-es főutak közös szakaszán.

Az M86-os autóút felől érkező Mercedes nyergesvontató a Zanati úti körforgalmat elhagyva Körmend felé folytatta volna az útját. Az út sajátossága miatt a belső sávba érkezett, ahonnan a záróvonal után kisorolt volna a külső sávba.

A sofőr kattogást hallott a jobb első kerék felől és a nyergesvontató nem úgy reagált a kormányzásra, ahogy szerette volna, ezért félre akart állni, hogy megnézze, mi a baj. Mint kiderült, a körforgalmat elhagyva az útra becsatlakozott a Zanati út felől érkezők sávja és ez folytatódott külső sávként.

Itt érkezett a belső sávban haladó Mercedes mellé egy Volkswagen személygépkocsi és a két jármű egy rövid ideig egymás mellett haladt. A záróvonal után a nyergesvontató vezetője az elmondása alapján belenézett a tükörbe és mivel ott semmit nem látott, ezért kitette az irányjelzőjét és megpróbált kisorolni a külső sávba a jobbra tartási kötelezettsége miatt.

Ekkor fordította maga elé a Volkswagent, ebből azonban semmit nem vett észre. Úgy tudjuk, hogy sem a befordított gépkocsi vezetője, sem a mögötte érkezők nem dudáltak, így a kamionsofőr defektre, vagy a futómű meghibásodására gyanakodott és kisorolt a külső sávba, továbbra is maga előtt tolva az autót, benne a rémült sofőrrel, egy tizenéves fiúval és annak egy év alatti öccsével.

Az oldalirányba tolt személyautó végül egy lámpaoszlopnak ütközve „akadt le” a Mercedesről. A mentők az autóban utazó gyerekeket az édesanyjukkal együtt a Markusovszky kórházba szállították, kivizsgálásra.

Szöveg és fotó forrása: http://112press.hu

https://112press.hu/hirek/reszletek/vwt_tolt_maga_elott_mercedes_nyerges_vontato_86_87_fout_szhely/?fbclid=IwAR2Zio5XhIW39_dWmi26YVym-jqIU9lKDXx9U1DA67HF1rCKhWFVutWxbpY