Olyan razziára kerül sor az utakon a jövő héten, amire február óta nem volt példa

Összehangolt akcióra készülnek a rendőrök.

Az idénre tervezett három alkalomból már kétszer tartott a magyar rendőrség olyan közúti ellenőrzés-sorozatot, mint amire a jövő héten is készülhetünk – legutóbb május 8. és 14. között. November 6-tól 12-ig azonban ismételten az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) akciójában vesznek részt egyenruhásaink.

A tervezett akció a Truck & Bus elnevezésre hallgat. Nevéből adódóan könnyen kitalálható, hogy ezúttal ismét a tehergépjárművek és buszok sofőrjei által elkövetett szabálytalanságok lesznek főként górcső alatt.

Az ellenőrzések során kiemelten figyelnek majd arra, hogy a járművezetők betartják-e a pihenőidőket, valamint a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos szabályokat. Fokozottan vizsgálni fogják a beutazás, továbbá a belföldön tartózkodás jogszerűségét is.

Ettől még persze egy Suzuki Swifttel elkövetett közlekedési kihágás felett sem fognak szemet hunyni a rendőrök. Érdemes tehát a közlekedés más résztvevőinek is törekedni arra, hogy minden szabályt betartsanak.

Ahogyan az év elején megírtuk, idén kilenc európai-szintű razziát tervezett a szervezet. Ezek közül hét már lezajlott, a Truck & Bus ellenőrzésből már kettő, a mostani a harmadik és egyben utolsó ilyen megmozdulás.

A következő razzia december 11-17 között lesz esedékes. Akkor az ittas, valamint bódult állapotban vezetők kiszűrésére fognak fókuszálni a rendőrök.

A legutóbbi alkalommal a menet közbeni rádiótelefon használatot és az egyéb, figyelmet elvonó tevékenységeket ellenőrizték.

Szöveg és fotó forrása: http://alapjarat.hu

https://alapjarat.hu/hasznos-infok/lejarhat-az-elsosegely-doboz-az-automban?utm_source=contentflow&utm_medium=PV&utm_campaign=alapjarat