Burkolatfelújítási munkálatok miatt korlátozás és jelentős menetidő növekedés várható az M0-s autóúton

Szakaszos burkolatfelújítási munkák kezdődnek az M0-s autóút M3-as autópálya és 11-es főút közötti szakaszán 2023. október 8-án, vasárnap este. A felújítás több ütemben, sávzárás mellett valósul meg. A várhatóan 2023. november 15-ig zajló munkálatokra, korlátozásokra előjelző táblák hívják fel a figyelmet. A térségben sebességkorlátozásra, az M0-s autóúton és a környező mellékutakon jelentős menetidő növekedésre számíthatnak a közlekedők.

A munkák első ütemében, vasárnap estétől várhatóan két héten át az M0-s autóút M3-as és M2-es autópályák közötti szakaszán a Megyeri híd felé a főpálya forgalma egy sávra szűkül a beavatkozás teljes idejére. A korlátozás nem érinti az autóútra történő fel- és onnan történő lehajtást, továbbá a gyűjtő-elosztó pálya is igénybevehető a torlódások enyhítésére. A korlátozás miatt várható jelentős menetidő növekedés elkerülésére javasolt alternatív útvonalak és a kötött pályás tömegközlekedés használata.

A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Szöveg forrása: utinform.hu

Kiemelt képünk illusztráció!