Figyelmesebben hajtsanak az autópályán!

Tegnap három ráfutásos baleset történt az M1-es sztrádán.

Tehergépkocsival közlekedett egy férfi az M1-es autópályán Budapest felé 2023. szeptember 14-én délután. A 92-es kilométerszelvényben a kiépített terelés miatt feltorlódott kocsisor mögött nem tartott megfelelő követési távolságot, és nekiütközött egy nyerges vontatónak. A balesetben az okozó sofőr könnyebben sérült meg.

Két órával később Komárom térségében újabb baleset történt. Egy járműszerelvény fel akart hajtani a sztrádára, amikor a követési távolság be nem tartása miatt hátulról nekiment egy személygépkocsinak. A balesetben senki nem sérült meg, de a járművekben anyagi kár keletkezett. Ezzel azonban nem ért véget az autópálya-balesetek sora, késő délután ugyanis ugyanott egy férfi személygépkocsival akart felhajtani az M1-esre, és a kihelyezett jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget az autópályán a terelt útszakaszon közlekedő járműszerelvénynek, aminek nekiütközött. Ez a karambol is anyagi kárral végződött.

1
3
2
2

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy az autópályán a kiépített terelések miatt a megszokottnál nagyobb odafigyeléssel és óvatossággal közlekedjenek! Kérjük, hogy ne rutinból vezessenek, mindig kísérjék figyelemmel az esetleges forgalmirend-változásokat, illetve fokozottan figyeljenek a közlekedés többi résztvevőjére! Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a sztrádán kiépített terelésekről és az esetleges torlódásokról! Mindig tartsanak megfelelő követési távolságot, hogy egy lassuló kocsisor mögött is biztonságban meg tudjanak állni! Ne feledjék, akár sofőrként, akár utasként tartózkodnak a járműben, használják a biztonsági övüket, hiszen egy baleset esetén életet is menthet!

Szöveg és fotó forrása: http://police.hu