Négymillió forint értékű cigaretta

A NAV munkatársai a sztráda ácsi kihajtójánál ellenőriztek egy kisbuszt, ami öt utasával Belgiumba tartott. Az autó műszerfalának rekeszében, a csomagtartóban és az utastérben 240 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát és 36 liter ismeretlen eredetű alkoholos italt rejtettek el.
Az autópálya ugyanezen szakaszán egy bolgár férfi kocsijának padlózatába rejtett titkát a pénzügyőrök egy kamerás üregvizsgálóval tárták fel: az alvázhoz közel próbált meg 170 doboz adózatlan cigarettát elbújtatni, csomagtartójában pedig 15 liter ismeretlen eredetű alkohol volt.
Alig egy nap múlva lebukott a harmadik találékony kísérletező is. Az utasokat szállító sofőr rutinellenőrzéskor azt mondta, hogy csak a megengedett mennyiségben van náluk cigaretta, plusztételként egy villanybojlert említett meg. A pénzügyőri kutatómunka gyorsan felfedte a vízmelegítőbe burkolt készletet, a csomagként feladott bojler belsejében 430 doboz bolgár zárjegyes cigarettát találtak.
A trükkös csempésztriumvirátustól több mint négymillió forint értékű cigarettát és alkoholt foglaltak le, jövedéki törvénysértés, valamint költségvetési csalás bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

Szöveg és fotó forrása: http://nav.gov.hu