13 milliós büntetés

Bulgáriából Belgiumba igyekezett az a bolgár sofőr, aki több száz liter alkoholt szállított a teherautója platóján, de a pénzügyőrök megtalálták az italos kartonok közé rejtett csempészárut.

A NAV munkatársai az M5-ös sztrádán egy belga rendszámú teherautót ellenőriztek. A sofőr a fuvarlevél alapján élelmiszert, üdítőt és alkoholos italokat vitt. A körülmények mégis arra engedtek következtetni, hogy a szállítmánnyal akadhat valami probléma, ezért a tételes átvizsgálás mellett döntöttek.

A pénzügyőrök a több száz liter különféle alkoholtermék okmányait megfelelőnek találták, majd ezután néztek szét aprólékosabban a jármű rakterében is. Megérzésük beigazolódott, mint kiderült, a sofőr a rendben sorakozó élelmiszerek és üdítők kartonjai között próbált elbújtatni 4 350 doboz, bolgár zárjegyes cigarettát. Magáénak vallotta a dohányhalmot, de annak eredetét nem tudta igazolni.

A mintegy 9 millió forint értékű füstölnivalót lefoglalták, és költségvetési csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A jármű vezetője emellett megközelítőleg 13 millió forint jövedéki bírságra is számíthat.

Szöveg és fotó forrása: http://nav.gov.hu