Büntették a kamionosokat az M5-ös autópályán

Az égből ellenőriztek a rendőrök, sorban fotózták a szabálytalanul előzőket.

Nem csak idegtépő, de veszélyes is, amikor egy teherautó sofőrje előzéssel tartja fel a sort a gyorsforgalmi úton. A Bács-Kiskun Vármegyei rendőrök éppen ilyen eseteket próbáltak kiszűrni, igencsak eredményesen.

Mindössze 6 órát töltött a levegőben múlt hét kedden a rendőrségi helikopter, ez idő alatt 35 teherautóst fülelt le, akik a tiltás ellenére előztek az M5-ös autópályán. A Bács-Kiskun vármegyei hatóság munkatársai egyébként nem csak a tilosban járó kamionokra vadásztak, ellenőrizték a leállósáv rendeltetésszerű használatát, a passzív biztonsági eszközök megfelelő alkalmazását, de még a követési távolságra is különösen figyeltek. Ezért mindössze 1 személyt bírságoltak meg, 2 sofőrt viszont már azért, mert 130 km/órás tempónál nem érezték fontosnak a biztonsági öv használatát.

/Magyarországon a hatályos jogszabályok értelmében tilos előzni az irányonként legfeljebb kétsávos autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között a 7500 kilogrammot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű teherautókkal és egyéb járműszerelvényekkel./