Tényleg traffipax is lett több matrica-ellenőrző kapuból?

Olyan kapuknál bukkantak fel „gyanús” táblák, ahol eddig nem voltak.

„Közúti ellenőrzés” táblákat helyeztek ki több matrica-ellenőrző kapu elé, amiből sokan arra következtetnek, hogy már sebességet is mérnek a kapuknál. A 112 Press tisztázta a félreértést.

Vas megyében két olyan helyre került ki néhány napja „Közúti ellenőrzés” tábla, ahol évek óta üzemel matrica-ellenőrző kapu. Az egyik ilyen a 87-es főúton, Kőszegnél, illetve a 89-es főúton, Torony község közelében van.

A lap azt írja, hogy a táblák most olyan helyekre kerültek ki, ahol az aszfaltba beépített hurok méri a tengelysúlyt, a tengelycsoportot és az össztömeget, amit a kapu által rögzített egyéb adatokhoz (rendszám, hosszúság) rendelnek hozzá, az adatfeldolgozást, kiértékelést pedig jellemzően harmadik fél végzi.

Gyorshajtásért tehát továbbra sem várható ezekről a helyekről büntetés, egyéb hiányosságokért vagy túlsúlyért pedig ugyanúgy, mint eddig.

Az már mi tennénk hozzá, hogy a VÉDA-kapuk előjelzésénél egyébként a „Közúti ellenőrzés” tábla alá a KRESZ-szerint egy kamera ikonját is ki kell helyezni kiegészítő tábla formájában.