Keresik a legjobb kamionost!

2013 óta évente megrendezik az „5 Tengelyen – Biztos Kézzel!” versenysorozatot kamionsofőrök részére. A nevezés elindult, augusztus 4-ig lehet leadni a jelentkezést!

2024-ben az „5 tengelyen – biztos kézzel! – Bajnokok ligája” versenyben a  Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) keresi Magyarország legjobb kamionsofőrjét. A verseny egy közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai vetélkedő, amelyen a korábbi versenyek első helyezettjei a bajnokoknak kijáró alanyi jogon automatikus résztvevői a versenyfordulóknak.

A versenyen részt vehet minden közúti közlekedési szolgáltatásként díj ellenében közúti árutovábbítást, vagy sajátszámlás áruszállítást végző magyar székhelyű gazdálkodó szervezetnél a nevezés időpontjában tehergépjármű-vezetőként foglalkoztatott munkavállaló, illetve az az egyéni vállalkozó, aki a tevékenységi engedéllyel rendelkező gazdálkodó gépjárművezetője is egyben, aki magyar állampolgár és rendelkezik a verseny teljes időtartama alatt érvényes, legalább C+E kategóriás EU tagállami vezetői engedéllyel, valamint érvényes Gépjárművezetői Képesítési Igazolvánnyal (GKI kártya), negatív alkoholteszttel.

A jelentkezőket hetente megújuló gyakorlótesztekkel segítik, ezzel készülhetnek az augusztus 25-én 16:00 órára kiírt Online Előselejtezőre! 

A regisztrációhoz és az online előselejtező végrehajtásához számítógépes eszköz, internet-hozzáférés és e-mail cím szükséges. A versenyhez szükséges további tárgyi és egyéb feltételeket a szervező biztosítja.

A versenyt felmenő rendszerben, legalább két lépcsőben rendezik. A döntőben a résztvevők létszáma 10 főben maximált, ha többen jutnak el odáig, akkor tartják meg az online előselejtezőt, így választva ki a verseny döntőjének a 10 fő versenyzőjét, illetve további 3 fő tartalék versenyzőt. A döntő rendezése két, eltérő időpontban megtartott részfeladat végrehajtásával történik. Az egyiket szeptember 7-én (szombaton) tartják a szervező NiT Hungary budapesti székháza előtti közútszakaszon. A másikat szeptember 21-én (szombaton) – Drivingcamp Hungary vezetéstechnikai tanpályán.

A legjobbak termőszetesen díjat is nyernek. A győztes jogosult a „Best Truck Driver Hungary 2024” (A legkiválóbb magyar kamionsofőr 2024) cím viselésére, továbbá nettó 1.000.000 Ft értékű pénzjutalmat kap. A verseny második helyezettjének a díja 300.000 Ft értékű tárgynyeremény, a harmadik helyezett díja 200.000 Ft értékű tárgynyeremény.