Sok dolguk volt a rendőröknek a múlt heti razzián

A rendőrök 2133 alkalommal állapítottak meg jogsértést a múlt heti országos akcióban, amelynek során teherautókat és buszokat ellenőriztek Magyarország közútjain.

A rendőrség európai szintű ellenőrzés keretében május 13-19. között Magyarország egész területén a nehéz-tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végezte. A rendőrök összesen 6553 teherautót és 485 buszt ellenőriztek, 2133 alkalommal állapítottak meg jogsértést. Azonnali közlekedési korlátozást 11 teherautó és két busz esetében rendeltek el.

A teherautók ellenőrzésekor vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 134 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 221 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 163 alkalommal intézkedtek.

A teherautó-vezetők ellenőrzésekor hét esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 561 alkalommal nem használták a biztonsági övet, passzív biztonsági eszközt, valamint 482 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzésekor vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 15 alkalommal, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt két alkalommal intézkedtek. Az ellenőrzött buszok vezetői közül 16 esetben nem használták a biztonsági övet, illetve 15-en túllépték a megengedett legnagyobb sebességet.

Szöveg és fotó forrása: http://vezess.hu