Támogatás a kamionosoknak

Változik a nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása a pünkösdi hétvégén.

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása a pünkösdi hétvégén összefüggően 48 órán át lenne érvényben, a kamionstopot azonban az éjszakai időszakokban 22 óra és másnap reggel 6 óra között az áruellátás zavartalansága érdekében részlegesen felfüggesztik. 

A korlátozásban érintett járművek így csak rövidebb ideig nem közlekedhetnek a magyar utakon – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) az MTI-vel.

A közlemény szerint az ünnepekre tekintettel a kamionstop főszabály szerint május 18-án, szombaton 22 órától május 20-án, hétfőn 22 óráig lenne érvényben.

A hatályos rendelkezések alapján a közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást.

Így a kamionstopot szakmai kezdeményezésre az éjszakai időszakokban 22 óra és másnap reggel 6 óra között, 8 órás időtartamokban felfüggesztik, így az ünnepi kamionstop a következők szerint alakul: május 19-én, vasárnap 6 órától 22 óráig, és május 20-án, hétfőn 6 órától 22 óráig.

A szakmai szervezetek kezdeményezésén alapuló intézkedés lehetővé teszi, hogy a vállalkozások hatékonyan tudják kiszolgálni a hosszú hétvége miatt megnövekedett áruigényeket.

Szöveg és fotó forrása: http://kreszvaltozas.hu