Kerékpárverseny nehezíti a közlekedést


A 45. Tour de Hongrie 2024. május 8-án kezdődik és öt napon át tart, érintve Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Somogy és Tolna vármegyét.

A 2023. évi Tour de Hongrie kerékpárverseny útvonalán autózók több helyszínen találkozhatnak rövid ideig tartó, de akár a teljes útpályát érintő forgalomkorlátozással. Ezek térben és időben is akadályozhatják a közlekedők mozgását, ezért az érintett szakaszok forgalmi helyzetéről érdemes lesz még utazás előtt tájékozódni a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, ahol naponta tesszük közzé a versennyel kapcsolatos korlátozások információit (Telefon: +36-1-336-2400, illetve a www.utinform.hu weboldalon).

verseny rajtja a Nagykunság fővárosából, Karcagról indul május 8-án, szerdán, 12:50-kor. Az első etap 166 km hosszú, amely Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti.

második napon Tokajból indulnak a versenyzők 12:40-kor. Kezdetben a mezőny Zemplén felé veszi az irányt, majd Szikszó irányába fordul. A 162 km hosszú napi verseny Kazincbarcikán ér véget.

harmadik szakasz május 10-én 11:45-kor Kazincbarcikáról startol. A kerékpározók Eger érintésével érkeznek meg a Mátra lábához, majd egy mátraházi körözés után a Kékestető csúcsán érnek célba.

szombati, negyedik napon 12:20-kor a fővárosból, a Hősök teréről indul a mezőny és a Budapest-Balaton Kerékpárút érintésével Etyek dombjai felé veszi az irányt. Három hegyi hajrá, csaknem 1500 méter szintemelkedés és egy enyhén emelkedő befutó színesíti az utolsó előtti napi versenyt.

A 2024. évi Tour de Hongrie kerékpárverseny május 12-én, vasárnap a Mecsek emelkedőin ér véget. A versenyzők 12:10-kor, Siófok főteréről indulnak el. A legnagyobb szintemelkedést nyújtó etap Pécsen ér véget. A Tour de Hongrie végső győztesét a Bárány úti emelkedő tetején tapsolhatják célba a szurkolók.  

A versennyel kapcsolatos további információkat, részleteket az esemény hivatalos weboldalán, a www.tourdehongrie.hu oldalon talál.

Szöveg forrása: http://utinform.hu

Kiemelt képünk illusztráció!