Újabb, gyorsforgalmihoz kapcsolódó fejlesztést adnak át

Már idén elkészült a Magyarország leghosszabb alagútjait magában foglaló M85-ös autóút, ehhez kapcsolódóan adnak át a forgalomnak egy elkerülő utat.

Jövő hétfőn adhatják át a forgalomnak az M85-ös gyorsforgalmi út építéséhez kapcsolódóan Sopron északnyugati elkerülőjét – erről tájékoztatott az Építési és Közlekedési Minisztérium. 

Utoljára februárban számoltunk be róla, hogy az M85-ösön épülő, 780 méteres alagútpár déli és az északi járatában egyaránt lezárultak a szerkezeti munkálatok, és márciusban elkezdhették kialakítani az út végleges pályaszerkezetét is.

A 2020 októberében indult projekt teljes költsége, amely az alagutak mellett 4,2 kilométeres négysávos út kivitelezését is tartalmazza, 53 milliárd forint. A teljes szakasz forgalomnak való átadása pedig még idén esedékes.

A héten már egy átadásra sor került, az M6-os autópálya Bóly és Ivándárda közötti 20 kilométeres szakaszán azóta már megindult a forgalom, igaz, még nem az országhatárig. Arra ugyanis várni kell, amíg a horvátok a rájuk eső 5 kilométeres szakaszt meg nem építik.