Ha nem lenne elég az állandó dugó az M0-son a hárosi Duna-hídnál, újabb lezárások jönnek

Jobb felkészülni, hogy a jövő hét sem lesz egyszerű a körgyűrűn.

Egy hete tart lassan, hogy az M0-s autóút déli szektorán hatalmasak a dugók, mert az M1-es autópálya felé vezető oldalon, a 17-es és a 14-es kilométer között terelést építettek ki, ami miatt csak két sáv járható. Hasonló a helyzet az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 12-es és a 15-ös kilométer között is. A munkálatok a jövő héten is folynak majd, egészen április 22-éig.

Ezzel párhuzamosan április 16-án és 17-én, kedden és szerdán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye szerint burkolatjelfestést végeznek az M1–M7-es autópálya közös szakaszán Budaörs térségében, valamint az M0-s autóúton Törökbálint és Érd között. Ez idő alatt sávlezárás lesz érvényben a 4-es kilométerszelvényben, ami hosszabb menetidőt eredményezhet a közlekedők számára – írják.

Kedden, a Budaörs térségében végzett munkálatok az M1–M7-es autópálya Budapest irányából Győr irányába vezető szakaszán, a 11-es kilométerszelvényben zajlanak majd. A munka reggel 9-től délután 3-ig tart, ezalatt a forgalom csak egy sávon haladhat.

Szerdán Törökbálint és Érd térségében az M0-s autóúton folyik majd hasonló munka az M5-ös autópálya irányából az M1-es felé haladó szakaszon, a 4-es kilométerszelvényben. Itt is reggel 9-től délután 3-ig lesz érvényben a sávlezárás.

Fontos előre tájékozódni a korlátozásokról, és figyelembe venni az ajánlott útvonalakat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál vagy online forrásokon.