Ezt tudnia kell, ha a ferihegyi repülőtér felé jár az autójával

Április 15-én (hétfőn), a harmadik ütemmel folytatódnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák. Ez az ütem a tervek szerint április 20-ig (szombatig) tart.

Ezalatt az időszak alatt, a repülőtér felől az M4-es Cegléd irányába vezető, M0 autóút felé tartó felhajtóját újítják fel. Mivel a felhajtó ág zárva lesz, a repülőtér irányából közvetlenül nem lehet majd a körgyűrű felé felhajtani.

A közúton közlekedőknek a repülőtérről elindulva Budapest irányába kell az autóútra felhajtaniuk és a Market Central bevásárlóközpontnál lévő kettős körforgalomban tudnak visszafordulni, vagyis Budapest irányából érkezve érhetik el az M0 autóutat.

További forgalomkorlátozás várható a Budapest felől érkezők számára: az M4-es autóúton a repülőtérre vezető kihajtó ágon a belső sávot újítják fel. Az autósok mindvégig ki tudnak majd hajtani a csomópontban, de csak a külső sávot használhatják. Az erre közlekedőknek torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk.

Az idei országos szintrehozás részeként, április 2-án indult el az M4-es Ferihegyi repülőtér csomóponti ágainak ütemezett felújítása, amely várhatóan május közepéig tart. A burkolatfelújítás miatt folyamatosak lesznek a forgalomterelések, sávzárások. A munkálatok várhatóan május közepéig tartanak.

A repülővel utazók annak érdekében, hogy járatukat biztonsággal elérjék a felújítás alatt, utazásuk tervezésekor tájékozódjanak a légikikötő megközelítéséhez szükséges időről. A terelések és lezárások a repülőtér autós és tömegközlekedéssel történő megközelítésének időtartamára is hatással lehetnek! Minden felújítási ütemről, esetleges forgalomkorlátozásról, terelésről előre és időben tájékozódhatnak a www.mkif.hu honlapon, vagy az MKIF Facebook-oldalán és az Útinformnál.