168 km/h-t sikerült kifacsarni a furgonból

Mindenki találkozott már városon belül és autópályán is meglepő tempóval haladó kisáruszállítókkal. Sok a cím, pörögni kell, ezért az utakon közlekedő futárok olykor támadósan haladnak a különböző dobozos furgonokkal.

Ezek a modern furgonok ráadásul jól mennek, hiszen elég erősek, messze van már a lomha szívódízel Transporterek kora. Most valaki azt is kipróbálta, hogy mennyire megy egy futárcég dobozos Merci Sprintere.

A 2018-as Mercedes Sprinter 314 CDI-t korábban a DHL használta, de már eladták, így jutott hozzá a beszédes nevű Youtube-csatorna, vagyis a TopSpeedGermany.

A 2,1 literes, 143 lóerős, 330 Nm-es csúcsnyomatékú Sprintert kivitték egy sebességkorlátozás nélküli szakaszra, és megnézték, hogy mennyi a végsebessége igazából.

A Sprinterből végül elég keservesen 168 km/h-t sikerült kifacsarni, 140-ig viszont egészen fickósan ment a furgon. A videót a világító hibajelzők, az utastérben lévő sok cucc és a raktérben hánykolódó dobozok teszik igazán életszerűvé. Vicces jelenet az is, amikor egy szintén valószínűleg végsebesség környékén haladó Transporter meg is előzi a Mercit.