Van egy kis probléma az M6-os legújabb szakaszával

Májusban tervezik átadni az M6-os autópálya legújabb szakaszát, amely Villányig tart majd. Egy apró probléma azonban van, Villányból nem lehet felhajtani a sztrádára, ugyanis a város és az autópálya közötti 9 kilométeres útszakaszból még nem épült meg egyetlen méter sem. Emiatt Villányból továbbra is csak körülményesen lehet felhajtani az autópályára. Az ATV Híradó riportja.

Villányból az M6-os autópályára jelenleg 3 falun keresztül lehet eljutni, így csak körülményesen lehet felhajtani a sztrádára. Ez úgy tűnik, a közeljövőben sem fog változni, pedig májusban készülnek ünnepélyesen átadni az autópálya frissen elkészült szakaszát, ami hivatalosan Villányig tart. A jövő hónapra tervezett avatásra már szinte minden kész, már a táblákat is kihelyezték.

Már készen van a körforgalom, ahonnan az út majd az autópálya felé veszi az irányt. A kihajtó után azonban az aszfalt 10-15 méter után véget ér, a földterület pedig még a helyi gazdák tulajdonában van. A szakasz elkészültéről Schwarcz Kiefer Patrik, a Baranya Megyei Önkormányzat képviselője szerint semmilyen információjuk nincsen.

A félkész út jelenleg egy aktív szőlőbe vezet, annak a helyén kellene lennie annak a kilenc kilométeres villányi bekötőút-szakasznak, amivel sokkal gyorsabban el lehetne érni az autópályát.

Szöveg és fotó forrása: http://atv.hu