Hegyeket mozgatnak meg az M4-es építésekor

Egyre látványosabb a Törökszentmiklós és Kisújszállás között zajló munka, bődületes mennyiségű anyagot mozgatnak meg az M4-es gyorsforgalmi út új szakaszának építése közben.

Kis túlzással hegyeket mozgatnak meg a kivitelező cég munkagépei és dolgozói az M4-es gyorsforgalmi út Törökszentmiklós és Kisújszállás közötti szakaszának építése közben. Több felüljárót és körforgalmat is kialakítanak az új szakaszon, sőt, van olyan rész, ahol már a pályatestet is aszfaltozzák. Fotóriporterünk a helyszínen járva örökítette meg a munkálatokat.

Mint arról hírportálunk is beszámolt, tavaly nyáron kezdődött az M4-es új szakaszának az építése Törökszentmiklós és Kisújszállás között. A 34,29 kilométer hosszúságú út 17,5 kilométeren új nyomvonalon épül meg a két település között, míg 8,1 kilométeren, a miklósi elkerülőnél, illetve 8,7 kilométeren, a kisúji elkerülőnél a meglévő kétsávos szakaszt bővítik majd autóúttá.

Csomópontok, pihenők is épülnek majd

Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházását a Duna Aszfalt Projekt Zrt. valósítja meg mintegy 134 milliárd forintból. Ami a részleteket illeti, három jelentősebb csomópont és két pihenő is épül a a szóban forgó kilométereken, illetve néhány alul- és felüljárót is létesítenek az M4-es nagykunsági szakaszán.

Harminchat hónap alatt kell elkészülnie

És hogy mikorra készül el a munka? Tavaly decembertől számítva 36 hónap áll a kivitelező cég rendelkezésére az út megépítésére. 

Szöveg és fotó forrása: http://szoljon.hu