Ausztria nem viccel: gyorshajtás miatt vették el egy magyar vezető autóját

Jelentősen túllépte a megengedett sebességet egy elektromos autóval közlekedő magyar sofőr Ausztriában. Ideiglenesen lefoglalták a kocsiját. Hétfő délelőtt az A3-as autópályán, Hornstein közelében „a megengedett sebességet jóval meghaladó sebességgel” előzte meg a burgenlandi tartományi közlekedésrendészet civil járőrét egy 40 éves magyar sofőr – írta az ORF regionális oldala.

Egy magyar sofőr Ausztriában jelentősen túllépte a megengedett sebességet egy elektromos autóval közlekedve, emiatt ideiglenesen lefoglalták a járművét. A férfi 218 km/h-s sebességgel haladt az A3-as autópályán, és veszélyesen közel hajtott más járművekhez is, valamint nem tartotta be a biztonságos követési távolságot.

A rendőrség lefoglalta az elektromos autót, bevonták a sofőr vezetői engedélyét, és feljelentést tettek az illetékes badeni járási hatóságnál. Ausztria március 1-jétől jelentős szigorításokat vezetett be a gyorshajtás tekintetében: lakott területen belül 80 km/h-val, lakott területen kívül pedig 90 km/h-val túllépve a megengedett sebességet az autó lefoglalásával és akár elárverezésével is számolhatnak a szabálysértők.

Szöveg és fotó forrása: http://penzcentrum.hu