Súlykorlátozás lép életbe Székesfehérváron

Április 2-től 7,5 tonnás súlykorlátozást lép életbe Székesfehérváron Új Csóri út egy szakaszán – közölte az MTI-vel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Székesfehérváron a 801-es főúton, az Új Csóri úton Veszprém irányából a 8202-es Székesfehérvár-Kincsesbánya összekötő úti csomóponttól az Új Csóri úti körforgalomig vezetnek be súlykorlátozást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei. 

Az Iszkaszentgyörgy felől érkező kőszállítók áprilistól csak jobbra, a városból kifelé kanyarodhatnak.

Székesfehérvár Önkormányzatának kezdeményezésére, április 2-től életbe lépő intézkedés célja a közút megnövekedett forgalma következtében a lakott terület védelme, az Új Csóri úti körforgalmú csomópont tehermentesítése, a forgalomáramlás javítása és a tömegközlekedési járművek közlekedésének segítése – közölték. A korlátozás bevezetése várhatóan a Kadocsa út forgalmára is hatással lesz majd.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a korlátozást előjelző táblákat már korábban elhelyezi, ezek április 2-án lépnek hatályba. 

A Veszprém felől érkező, 7,5 tonnát meghaladó tehergépjárművel a 8-as főút 15-ös kilométerszelvénytől az M7-es autópálya felé haladva, majd a 8-as kilométernél a „7-es főút Székesfehérvár / 81-es főút Győr / 811-es főút Bicske” útirányban lehajtva, a körforgalmú csomópontban a 7-es főútra térve, a főúton az Új Csóri úti körforgalmú csomópontig haladva lehet közlekedni.

A korlátozás érinti a 8202-es Székesfehérvár-Kincsesbánya összekötő úton Iszkaszentgyörgy/Kincsesbánya felől érkező tehergépjárműveket is, amelyeknek a 801-es főútra Veszprém felé kell majd kanyarodni, hogy a korlátozás nélküli útvonal kezdetét elérjék.

A szakemberek minden tehergépjármű vezetőtől azt kérik, hogy az új forgalmi rendnek megfelelően közlekedjenek. Az intézkedések hatását folyamatosan nyomon követik majd és szükség esetén módosításokat vezetnek be a minél gördülékenyebb közlekedés fenntartása érdekében – tájékoztattak.

Szöveg és fotó forrása: szekesfehervar.hu