Jó hír: folytatódik az M9-es autóút építése

Új hírek érkeztek a legújabb, egyben pedig a leghosszabb magyarországi autópályáról. Összeültek az illetékesek, hogy folytassák az M9-es út megvalósítását, ami még sosem volt ilyen közel.

„A mai napon folytattuk az egyeztetést az M9-esről” – ezt a bejegyzést tette közzé Bányai Gábor a Facebookon nemrégiben. A kormánypárti politikus – aki a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos – arról írt, tárgyalást folytatott le az M9-es út teherforgalmi határátkelőhelyig tartó déli lekötésének tervezőivel, az Építési és Közlekedési Minisztérium munkatársaival, valamint Véh Lászlóval, Tompa polgármesterével.

Az is kiderült, hogy ezen az egyeztetésen téma volt az útszakasz nyomvonala, az új határátkelő és az államhatár metszéspontja is. – olvasható a vg.hu-n.

Tolna vármegye is győztese az M9-es út folytatásának

A Tolna vármegyében élőknek kifejezetten jó hír, hogy a Közbeszerzési Értesítőben olvasható felhívás szerint az M9-es újabb, közel 60 kilométeres szakaszra vonatkozik a kiírás, ami az 51-es és az 53-as utak összekötésével jönne létre, Tompánál kialakított csatlakozással. A mostani felhívás a tervezésre vonatkozik.

Ez azt jelenti, hogy a Szekszárd mellett haladó, a Szent László hidat is magába foglaló, már meglevő szakasztól „karnyújtásnyira” alakítják ki az újabb utat. Korábban már volt szó arról, hogy Szombathelyet, Körmendet, Zalaegerszeget érintve jut majd el Kaposvárig, ahonnan Dombóvár és Szekszárd irányába folytatódhat, majd a meglévő Szent László hidat felhasználva jut át a Dunán az Alföldre.

A most megjelent közbeszerzési felhívás ezt a koncepciót látszik erősíteni az útfejlesztés kapcsán.

Szöveg és fotó forrása: http://teol.hu