Egy hónapja zárták le-hozzá sem nyúltak azóta

Február 17-én zárták le az M30-as autópályát Szikszó környékén a forgalom elől: azóta nem történt semmi, és nem tudni, mikor kezdik meg a munkálatokat az úton.

A Boon.hu tájékoztat arról, hogy bár hosszú hetek óta nem lehet közlekedni az M30-as ezen szakaszán, még mindig csak addig sikerült eljutni, hogy vizsgálódjanak a hiba okáról.

Az M30-as autópálya szerkezete Szikszó térségében több helyen is elmozdult, megcsúszott, a burkolat szétrepedt, a hibák mértéke pedig olyan naggyá vált, hogy az már a biztonságos közlekedést is veszélyeztette. 

Az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. üzemeltetőként úgy döntött, mindkét irányban, teljes szélességében lezárják a szikszói szakaszt.

Az út azonban még garanciális, ezért a kivitelezőnek kell a hibát kijavítania. 

A lap megkeresésére válaszolva az Építési és Közlekedési Minisztérium úgy fogalmazott: „a jótállási hiba bejelentése a kivitelező felé megtörtént. Annak kivizsgálása releváns szakértők bevonásával jelenleg is zajlik. 

A MUNKATERÜLETRE TÖRTÉNŐ FELVONULÁST ÉS A SZÜKSÉGES INTÉZKEDÉSEKET, A TERVEK, HOZZÁJÁRULÁSOK MEGLÉTÉT KÖVETŐEN LEHET MEGHATÁROZNI.

Továbbá, kizárólag a hiba okának kivizsgálását követően, valamint a helyreállítási tervek ismeretében lesz lehetőség meghatározni az autópálya érintett szakaszának lezárási időtartamát.”

Vagyis nem tudni, mikor kezdődhet el a munka, meddig tart – és egyelőre azt sem, hogy azok, akik csak ezen szakasz használata miatt vásároltak éves vármegyei matricát, számíthatnak-e bármiféle kompenzációra.

Szöveg és fotó forrása: http://divany.hu