Frontális ütközést került el a Skoda vezetője

Amikor az autó vezetője meglátta a sávjába átcsúszó autószállító trélert, akkor nagyjából két dolgot tehetett: fékez, vagy az árkot választja. Az utóbbi mellett döntött, szerencséjére.

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt a 86-os főúton Szombathely és Szombathely-Petőfi telep között, hétfőn délután.

Körmend felől Szombathely irányába tartott egy Skoda személygépkocsi a zuhogó esőben. Az autót vezető nő észlelte, hogy egy szemből érkező kamion mögött beszitál egy autószállító tréler, ami ezután áttért a menetirány szerinti bal oldalra és a Skodával szembe csúszott.

A gépkocsi vezetőjének nagyon gyorsan kellett döntenie arról, hogy csak fékez és bízik abban, hogy nem ütköznek, vagy jobbra húzza a kormányt és lehalad az alacsony töltésen. A nő az utóbbi mellett döntött, de a lengyel rendszámú tréler így is érintőlegesen ütközött az autó hátuljával.

A teherszállító a felázott padkát feltúrva állt meg menetiránya szerinti bal oldalon, a Skoda lehaladási helye után, azaz ha az autó sofőrje csak fékez, akkor a két jármű frontálisan ütközik.

A Skodát vezető asszony elmondta, hogy nagyon megijedt, de a kamionsofőr azonnal odaszaladt hozzá és mivel nem beszéltek közös nyelvet mutogatva, gesztikulálva kérdezte, hogy nincs-e baja a nőnek, valamint kérte, hogy a magyar járművezető hívjon rendőrt. A tréler egy másik teherjárművel is ütközött érintőlegesen, a sofőr elmondása alapján.

A vétlen gépkocsivezető egy érdekes példát is említett, ami közvetlenül a baleset után történt. Ő az árokban lévő kocsijából kászálódott ki, amikor a baleset után megálló autóból kiszállt egy nő, odament az út közepén fekvő járműalkatrészhez, azt ledobta az útról, majd visszaült a kocsijába és elhajtott.

Szöveg és fotó forrása: http://112press.hu

https://www.facebook.com/share/p/mTe6ZcgAFGZy1Zfo/