Heteken belül átadhatják a forgalomnak Magyarország legújabb autópályáját

Gyakorlatilag már az utolsó simításokat végzi a kivitelező konzorcium az M6-os autópálya még hiányzó szakaszán, amelyet várhatóan márciusban adhatnak át a forgalomnak. A Bóly és Ivándárda közötti 20 kilométeres szakaszon a STRABAG Építő Kft. és a Duna Aszfalt Zrt. konzorciuma az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) megbízásából végezte el a munkát, amely immáron a próbaüzemnél és a műszaki átadás-átvételnél jár.

A 2×2 sávos, fizikai elválasztással kialakított autópálya új szakasza a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat a Balti-tengert az Adriával összekötő vonalának a része. A videón érdemes külön figyelni a műtárgyaira (például az út felett átívelő vadátjáróra is), ezeket 2024 tavaszán, az átadást követően közelebbről is megtekinthetik majd az autósok.

Magyarországon idén tavasszal, Horvátországban pedig egy évre rá adják át a két országot összekötő új autópálya utolsó szakaszát. Az M6-os és a horvát A5-ös autópálya a tervek szerint 2025 márciusában összeforr, innentől pedig egy új gyorsforgalmi út köti majd össze a két országot. Az M6-os teljes kiépítésével 2025 első felére 300 kilométer hosszú egybefüggő gyorsforgalmi kapcsolat jön létre Budapest és a bosnyák–horvát határ között.

Szöveg és videó forrása: http://vg.hu