Átadták a Páty és az M1 autópálya közötti összekötő utat

A Páty és az M1 autópálya közötti összekötő út lehetővé teszi, hogy a település kerülő nélkül csatlakozhasson az autópályához.

Az új összekötő út nagymértékben segíti a Pátyon, Biatorbágyon és a környéken lakók életét. Ezáltal Biatorbágyon meg fog szűnni az átmenő forgalom, amely eddig a környéken élőket terhelte. Páty és Budajenő lakossága sokkal könnyebben fogja elérni az M1-es autópályát, és így a Budakeszin áthaladó autóforgalom is jelentősen csökkenni fog. Az Építési és Közlekedési Minisztérium tájékoztatása szerint a most befejezett I. ütem során 2-szer egysávos összekötő utat alakítottak ki mintegy 900 méter hosszan. A beruházás részeként két új körforgalmi csomópont épült, egyebek között felújították a Füzes-patak hídját, a patak medrét rendezték, illetve csatlakozásokat építettek ki a Sasfészek pihenőhely csomópontjához. Az első ütem kivitelezésének nettó értéke 2,4 milliárd forint volt.

A II. ütem építése már folyamatban van, ennek során elkészül a Páty nyugati elkerülő. Az útszakasznak köszönhetően a Pátytól északra és keletre lévő települések – Telki, Budajenő és Budakeszi – megközelítésénél tehermentesülnek a Páty központjában található – jelenleg is használt – balesetveszélyes és szűk utcák. Az 1,4 kilométer hosszúságú útszakasz várhatóan 2024 tavaszán készül el.  A teljes beruházás kivitelezése nettó 4,4 milliárd forint, erre kormányzati forrást biztosítanak. A projekt fővállalkozója a Mészáros és Mészáros Zrt.

Szöveg és fotó forrása: http://kreszvaltozas.hu